01 november 2021

Persbericht
NK judo onder 15 jaar


Logo Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam heeft dit weekend op het Nederlands Kampioenschap onder 15 jaar maar liefst 3 medailles gescoord: 2 gouden plakken en 1 bronzen medaille. Daarmee behoorde Judo Academie Amsterdam tot de best presterende clubs.
Onze judoka’s die op dit toernooi uitkomen via TopJudo Amsterdam, het talenten ontwikkeling samenwerkingsverband van Amsterdamse judoscholen, leverde daarmee een belangrijk aandeel in de grootste medailleoogst ooit die door TopJudo Amsterdam in haar geschiedenis bereikt werd.

In het Groningse Leek troffen de Amsterdammers de beste judoka’s uit het hele land. Van de 14 Amsterdamse afgevaardigden (Casimir Colomb de Daunant (JAA) moest zich met een gebroken voet voortijdig afmelden) stonden er 9 judoka’s in de finale of in de match om de derde plek.
Midas van Huijstee won in een zinderende finale met een prachtige volle Ippon. De zusjes Kaya en Indy Pannegieter (beide van JAA) waren in hun categorie oppermachtig en veroverden beiden het goud. Xanne van Lijf hield het hoofd koel en knokte zich zonder veel problemen naar het kampioenschap. Daan Limpens (JAA), Angelina Lazzeri (JAA), Shakti Goudswaard en Sophie Mollink stonden alle vier op de mat om een gooi te doen naar de bronzen medaille. Shakti Goudswaard knokte zich met veel karakter naar de derde plek. Eerstejaars Angelina Lazzeri (JAA) had een topdag en liep de mat af met een bronzen medaille. Daan Limpens (JAA) liet mooi judo zien maar redde het net niet. Helaas moest Sophie Mollink de mat verlaten met een ernstige blessure.

De coaches van de -15-ploeg kijken trots terug op deze dag.
Namens Judo Academie Amsterdam was Bas van Houte als trainer/coach en begeleider aanwezig.
We danken en feliciteren de organisatie TopJudo Amsterdam, voor de inzet die zij hebben gepleegd om dit Amsterdamse succes mogelijk te maken.

KAYA Pannegieter GOUD NK - 15 jr
INDY Pannegieter GOUD NK - 15
ANGELINA BRONS 3e - 15 jr
"U ontvangt mail van Judo Academie Amsterdam, omdat u als actief lid staat geregistreerd. Bent u gestopt met judo, laat het ons dan even weten door deze mail te beantwoorden. Vermeldt hierbij dan ook de naam van de judoka."
facebook twitter 
Judo Academie Amsterdam Kuifeend 12, 1187 BW Amstelveen tel: 06 1830 7791 / 020 669 1381
KvK: 34332032 BTW nr: NL8205.79.130.B01 IBAN:NL41 INGB 0004377765
Info@judoacademieamsterdam.nl www.judoacademieamsterdam.nl
MailPoet