“Meedoen is belangrijker dan winnen”

Voor alle leden vanaf 6 jaar organiseert Judo Academie Amsterdam de Judo Competitie Amsterdam. Dit is dé plek om alle judoka’s wedstrijden te laten doen in een veilige omgeving en jonge judoka’s enthousiast te maken voor judowedstrijden. Om de Olympische gedachte aan te halen: “Meedoen is belangrijker dan winnen”. De Judo Competitie Amsterdam is de opvolger van de Oefencompetitie die wij voorheen organiseerden.

De Judo Competitie Amsterdam bestaat uit drie wedstrijddagen, met als laatste dag de finaledag. Het streven is om iedere judoka per ronde minimaal drie wedstrijden te laten doen. De judoka’s worden ingedeeld in zo gelijk mogelijke poules, rekening houdende met leeftijd, gewicht, wedstrijdervaring en band.

Iedere ronde kunnen er punten verdiend worden. Voor iedere deelnemer is er een aandenken, op de finaledag is er voor elke judoka een medaille en ontvangen de judoka’s die over drie ronden de meeste punten hebben een mooie beker. De doelstelling is aan alle drie de ronden mee te doen, maar deelnemers voor een of twee rondes zijn natuurlijk ook van harte welkom! De kosten voor inschrijving voor de gehele competitie bedragen 10 euro. Alle supporters hebben gratis toegang.

oefencompetitie