Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam
Twee prijzen bij het DK in Beverwijk!!!!

Op deze zonnige zondag werden de Noord Hollandse Kampioenschappen voor pupillen B individueel en de pupillen A voor teams gehouden.

Voor de pupillen B een spannende dag als enig officieel kampioenschap en op deze leeftijd het hoogst haalbare. Na een ochtend met vele mooie en soms ongelukkige potjes met vele individuele hoogstandjes mochten

Indy 🥈
Daan 🥉

mee naar huis nemen.
Simon, Sharanya, Pascal en Angelina hebben geknokt als Amsterdamse cheeta’s en Pascal en Angelina kwamen nog heel dicht bij de medailles.

De gezamenlijke teams pupillen A met JC Van Heest kwamen vandaag wat te kort voor prijzen maar zijn zeker geïnspireerd om daar een volgende keer wel voor te zorgen.

De prijswinnaars van harte gefeliciteerd!!!

Met dank voor deze soepel verlopen dag aan coaches, WU training, mentale begeleiding: Kaya, Sophie, Kiki, Nico en Justin
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam is bij Instituut Schreuder.
Instituut Schreuder
Gezamenlijke training gedaan met JC Van Heest ter voorbereiding van aanstaande zondag. Er werd keihard getraind. Wat een plezier.

Dank jullie: Justin, Nico, Arnt, Mike en Pieter voor het realiseren van dit hoogtepunt.
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam voelt zich trots met Justin Van Heest en Basilius van Houte bij Hikari Budovereniging Zaandam.
Kampioenschappen van “Groot Amsterdam” zeer succesvol verlopen.

Vandaag werden bij de iconische club Hikari in Zaandam de afdelingskampioenschappen Pupillen B gehouden met een grote deelnemers groep van onze club samen met onze vrienden van JC Van Heest.

Na vele mooie punten, emoties en hard knokken mochten de volgende judoka’s zich geplaatst noemen voor de districtskampioenschappen van Noord Holland volgende week:

🥇 Indy
🥈 Daan, Simon, Pascal
🥉 Sharanya, Angelina, Taizo
5e Lev, Samson

Thalia, Phillip, Otis hebben er hard voor geknokt maar voor deze keer was het niet genoeg.

Allen gefeliciteerd en de geplaatsten succes volgende week in Beverwijk

Kortom een mooie judodag in Zaandam
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam voelt zich enthousiast bij Hikari Budovereniging Zaandam.
Hikari Budovereniging Zaandam
Kampioenschappen van Groot Amsterdam.
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam
Kom je ook techniek trainen op donderdagavond 19 - 21.00u op het instituut schreuder?
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam heeft een bericht gedeeld.
HALLOWEEN: SPOOKVERHAAL | Het is 31 oktober, dus Halloween! Vandaag staat in het teken van monsters, geesten en alles dat ons doet griezelen. Daarom vandaag één van de versies van een Japans spookverhaal over de vrouw Hototogisu. Het drieluik over dit verhaal is ook te zien in de tentoonstelling ‘De vier seizoenen’.

Afbeelding: Utagawa Kunisada II, De geverfde kimono, 1864.

-----------

Op een hete zomerdag is de heer Asama Tomoenojô met zijn gevolg op weg naar huis na de jacht. Onderweg gebeurt er iets onverwachts. In de verte zien ze een groep mensen. Asama ziet al snel dat er iets niet pluis is. Als ze dichterbij komen, wordt duidelijk dat het niet zomaar een groep mensen is. Het zijn rovers, en in het midden van de groep staat een vrouw. Van een afstand ziet Asama de groep rovers gewelddadig worden. De vrouw heeft vast geweigerd haar spullen af te geven, denkt Asama. Met zijn gevolg spurt hij op de groep af en redt hij de vrouw van de rovers.

De vrouw blijkt een pelgrim te zijn. Maar voor Asama is ze niet zomaar een pelgrim. Ze is één van de mooiste vrouwen die hij ooit heeft gezien. Wanneer hij vraagt naar haar naam, vertelt zij hem dat ze geen naam meer heeft. “Mijn stiefmoeder haatte mij en heeft mij verbannen. Ik ben onderweg naar verre familie, maar ik weet niet of zij mij zullen helpen.” Asama stelt voor dat zij met hem meekomt en biedt haar onderdak aan. Zij accepteert en wordt Asama’s concubine. Ze moet alleen nog een nieuwe naam krijgen. Asama grapt dat hij tijdens dit jachttripje een prachtig vogeltje heeft gevangen, en hij geeft haar de naam Hototogisu. Kleine Koekoek.

Hototogisu kan haar geluk niet op. Ze hoeft niet meer op straat te leven of zich zorgen te maken dat haar familie haar niet wilt opvangen. Maar het geluk duurt niet lang. Asama is al getrouwd met Nadeshiko, en zijn schoonmoeder, Yuri-no-Kata, vreest voor haar dochters positie. Daarom zweert Yuri-no-Kata om Hototogisu te doden. Ze vraagt familiedokter Dongen om een speciaal vergif te maken. Ze wilt Hototogisu niet zomaar vermoorden. Yuri-no-Kata wil de rivaal van haar dochter laten lijden. Dongen biedt Yuri-no-Kata ook het tegengif aan, maar dat weigert ze, want een antigif heeft ze zeker niet nodig. Wanneer Dongen zich omdraait om het huis te verlaten, steekt Yuri-no-Kata de familiedokter in de rug. Doden kunnen zich niet tegen je keren en Yuri-no-Kata wil geen nare verrassingen wanneer ze zich eindelijk kan ontdoen van Hototogisu. Een moment waar ze met smart naar uitkijkt.

Een paar dagen later wordt Hototogisu plotseling ernstig ziek en kan haar bed niet meer uitkomen. Haar gezicht raakt naarmate de dagen verstrijken ook steeds verder verminkt. Asama durft ze niet meer onder ogen te komen. Is dit een straf van de goden? Hototogisu doet het enige wat ze kan doen: bidden. Dan verschijnt de geest van Dongen voor haar. De familiedokter vertelt haar over het complot van Yuri-no-Kata om haar te vermoorden om zo de positie van haar dochter Nadeshiko veilig te stellen. Hij geeft haar de brief waarmee Yuri-no-Kata hem opdracht gaf om het vergif te maken als bewijs en overhandigt haar het tegengif dat de schoonmoeder weigerde. Wanneer de geest van Dongen is verdwenen, drinkt Hototogisu het tegengif. Meteen voelt zij zich beter en keert haar schoonheid terug. Geschokt staat ze op om de brief aan Asama te tonen.

Maar de muren zijn dun en Hototogisu wordt altijd in de gaten gehouden. Twee dienstmeisjes komen plots binnen, gevolgd door Yuri-no-Kata. In een ontembare vlaag van woede valt Yuri-no-Kata Hototogisu aan. “Hoe durft Hototogisu uit het niets Asama’s hart te stelen! Hoe durft Hototogisu mijn dochters eer te bedreigen! Het was beter geweest als Hototogisu nooit had bestaan! Hototogisu moet verdwijnen!”

Wanneer Yuri-no-Kata weer bij zinnen komt, is alles stil. Hototogisu beweegt niet meer. Het is gedaan. Yuri-no-Kata voelt een golf van opluchting over zich heenkomen. Hototogisu zal niemand meer in de weg staan. Niemand mag de eer van Nadeshiko in gevaar brengen. Ze beveelt haar dienstmeisjes om het lichaam van Hototogisu te laten zinken in de vijver, zodat niemand zal weten wat er met haar is gebeurd. Maar wanneer Hototogisu een paar dagen is vermist, komt de gruwelijke daad van Yuri-no-Kata toch aan het licht. Want tijdens de zomer komen de geesten het dichtstbij, en verschijnt ook Hototogisu weer aan de rand van de vijver…...