Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam heeft het bericht van TopJudo Amsterdam gedeeld.
Dit weekend vond voor het eerst het Open Twents Judo Kampioenschap plaats in Enschede. Op zaterdag was dit een meetmoment voor de -18 judoka’s. Noah Shukrula won hier knap brons. Nico Staal, Mika Leysner en Nyssa Supusepa verloren om brons en werden 5e. Mika Spoelstra noteerde een verdienstelijke 7e plaats.

Vandaag was het toernooi voor de andere leeftijdsgroepen. Met name de dames waren op ramkoers: de zusjes Pannegieter en de zusjes Mollink beklommen allemaal het hoogste podium. Maar ook de heren stonden hun mannetje in het verre oosten en maakten goeie potten. Florian Olijrhook won zelfs nog van een verdwaalde Canadees. Michael Fish ging met zilver naar huis en meester Justin kreeg aan het eind van de dag het brons omgehangen. Goed gedaan allemaal!
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam heeft 5 nieuwe foto's toegevoegd.
Zodat 9 december heeft een aantal judoka’s van ons weer meegedaan aan het eerste ontwikkelingstoernooi van dit seizoen. Het was als vanouds weer mooi om te zien hoe het aanstormende talent op de judomat de geleerde lessen in echte wedstrijdjes in de praktijk bracht. Iedereen heeft het met veel inzet super goed gedaan. Wazari’s, houdgrepen en ippons, we hebben het vandaag allemaal voorbij zien komen. Terecht was iedereen aan het eind trots, al was het al omdat ze vandaag hebben laten zien aan wedstrijden buiten de club mee te durven doen.

🥈 Daniel, Quinn, Salvador
🥉 Cian, Lev, Jonathan

Een speciale vermelding is er voor Lev die er zelfs een feestje heeft onderbroken om naar de wedstrijden te gaan en Johnathan die zijn verjaardagsfeestje vandaag op de judomat doorbracht.

Met grote dank aan coaches Nico en Suzanne
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam
Gefeliciteerd Elbrich en Boris, met jullie eerste Dan en Ruud met het slagen voor alle 5 de kata Godan.
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam heeft het bericht van Basilius van Houte gedeeld.
Afgelopen weekend werd in het pittoreske Wijk bij Duurstede het Frans Odijktoernooi gehouden met een pittige afvaardiging uit Amsterdam met de comeback van onze Grootmeester Chris. Dit bracht meteen iets extra’s en vele mooie resultaten:

🥇 Malcolm, Daan, Casimir, Indy, Angelina

🥈 Xavi, Antonio

🥉 Csillag, Shakti, Golda, Thalia

Lara en Taizo hebben ook keihard geknokt maar het helaas niet tot het prijzenpodium gehaald.

Een prachtig resultaat en grote dank aan coaches Chris en Nico.
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam heeft het bericht van Basilius van Houte gedeeld.
Zware ochtend WFJJC

Afgelopen zondag werd ronde drie gehouden bij de West Friese Jeugd Judo Competitie bij Tom vd Kolk in Alkmaar.

Met een pittig programma voor de boeg kwamen onze kanjers enigszins uitgedund door de griepepidemie strijdvaardig aan de start.

Tegen KenAmJu werd hard gestreden maar nipt verloren, tegen Judo Yoshi werd ruim gewonnen met mooie ippons.
Tegen onze vrienden van Van Heest werd weer een epische strijd met het dak eraf waar we toch wel een beetje onverwacht net verloren.

Wederom een prachtige judodag met veel emotie, goed judo en mooie punten.

Top gedaan en volgende ronde weer op zoek naar beter 😉
Judo Academie Amsterdam
Judo Academie Amsterdam heeft het bericht van TopJudo Amsterdam gedeeld.
Vandaag en gisteren kwam er een delegatie TJA judoka’s in actie op het Frans Odijk Toernooi, in de prachtige dojo in Wijk bij Duurstede. De judoka’s hebben met aanvallend judo een aardig Amsterdams visitekaartje afgegeven en wisten ook de nodige podiumplaatsen te bemachtigen:

🥇Florian Olijrhook, Julen Schalker, Sophie Mollink, Casimir Colomb, Midas van Huijstee
🥈Wessel de Graaf, Madeleine Kok
🥉Angelo Eskander, Arseny Eskander, Tijmen de Hen, Jesse Wolfs

Justin, Rosa, Youri en Chris bedankt voor het coachen! Ook de judoka’s die dit weekend niet in de prijzen vielen goed gedaan, hard blijven trainen want wat je erin stopt komt er altijd een keer uit.