Examens witte t/m blauwe band

Jeugdleden kunnen tweemaal per jaar examen doen binnen Judo Academie Amsterdam. Bij de examens kunnen zij hun vorderingen tonen aan alle meegekomen ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Aan het eind van het examen worden de judoka’s beloond met een nieuwe band of slip. Judo Academie Amsterdam hanteert  hierbij de examenrichtlijnen van de Judo Bond Nederland. Volwassen leden doen eenmaal per jaar op uitnodiging examen voor een nieuwe band.

examendepijp
Jeugdexamens bij Judo Academie Amsterdam

Inhaalexamens juni 2024

Op zaterdag 22 juni 2024 bestaat er de mogelijkheid om het judo examen in te halen.
Locatie: BS Schreuder, Van der Veldestraat 10 (t/o het van Goghmuseum, Museumplein).

za 22 juni inhaalexamens
3 tot en met 6 jarigen aanvang 15.00 uur
7 tot en met 11 jarigen aanvang 16.00 uur
12 tot en met 17 jarigen en volwassenen aanvang 17.00 uur.

Examen bruine band (1e kyu)

Het examen voor bruine band (1e kyu) wordt afgenomen binnen de club door examinatoren van Judo Academie Amsterdam. Voor het bruine band examen moet je naast een eigen werkstuk (bestaande uit staande en grondtechnieken) ook een gedeelte van een kata laten zien. Voor het examen voor bruine band mag je kiezen uit:

  • de 1e serie van het Nage-no-kata of;
  • de 1e serie van het Katame-no-kata of;
  • de eerste 4 technieken uit het Go-no-sen-no-kata

Als je wedstrijdjudoka bent gelden er andere regels. Samen met je wedstrijdtrainer gaan we werken aan een eigen werkstuk van je specialiteiten als wedstrijdjudoka. Je hebt vrijstelling voor het het katagedeelte.

Examen zwarte band en hoger (danexamens)

Voor de zwarte band (1e dan) en hoger doe je een regionaal (1e t/m 3e dan) of nationaal examen (vanaf 4e dan), waarbij je wordt beoordeeld door examinatoren van de Judo Bond Nederland (JBN). Klik op onderstaande links voor de:

Voor het examen voor 1e t/m 3e dan moet je een oranje kaart aanvragen. Deze kaart is drie jaar geldig. Voor het examen voor 4e dan en hoger geldt er geen oranje kaart meer. Wel is er aanmeldingsprocedure. Klik op de volgende links voor:

Techniek- en katatrainingen

kata-strandOm je goed voor te bereiden voor je bruine band examen of hoger is er de mogelijkheid om onder toezicht van bekwame leraren te trainen voor je judo-examen. De trainingen zijn gericht op bruine band en danexamens en bestaan uit ± 1 uur techniek en ± 1 uur kata. Aan de orde komen allerlei vormen van eigen vaardigheid, eigen werkstuk en alle kata. Speciaal voor judoka’s die graag willen meedoen met kata wedstrijden (district / nationaal en internationaal) is dit een ideaal uur om je kata te oefenen en door deskundigen te laten beoordelen voor eventuele tips en tops.

Tijdstip: iedere donderdag van 19:00 tot 21:00 uur
Plaats: BS Schreuder, Van der Veldestraat 10 Amsterdam