Judo Academie Amsterdam biedt een compleet programma aan waarmee gemotiveerde jeugdjudoka’s stapsgewijs worden opgeleid van talent naar topper. 

Kennismaken met wedstrijdjudo

Judo Academie Amsterdam biedt al haar jeugdleden de mogelijkheid om binnen de veilige en vertrouwde omgeving van de eigen club kennis te maken met wedstrijdjudo. Judoka’s vanaf zes jaar kunnen hun eerste wedstrijdervaring opdoen bij onze interne clubtoernooi(en). Ook organiseren we open Amsterdamse randori trainingen op locatie BS Schreuder in samenwerking met bevriende Amsterdamse judoclubs. Op deze trainingen kunnen de judoka’s extra ervaring opdoen in het maken van randori (oefenwedstrijdjes) met veel verschillende trainingspartners.

Wedstrijdjudo

Judoka’s die deelnemen aan de interne clubtoernooien of die door hun inzet, motivatie en vaardigheid opvallen in de judo les  kunnen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijdtrainingen van Judo Academie Amsterdam. In het Centrum (BS Schreuder) en in Nieuw-West (Sportcentrum Sloten) wordt een wekelijkse wedstrijdtraining gegeven voor judoka’s tot twaalf jaar. De wedstrijdtraining is een aanvulling op je reguliere judo les. Tijdens de wedstrijdtraining leer je om de technieken van de judo les toe te passen in een judowedstrijd. Er wordt extra tijd besteed aan het doen van oefenwedstrijden (randori) en we werken aan je totale atletische ontwikkeling door een programma van fysieke en coördinatieve oefenvormen. Voor de trainingstijden van de wedstrijdtrainingen zie:

Toernooien

Als je deelneemt aan de wedstrijdtraining dan word je uitgenodigd om deel te nemen aan toernooien buiten de eigen club. Voor beginnende wedstrijdjudoka’s zijn er speciale ontwikkelingstoernooien. Voor de reguliere wedstrijdjudoka’s selecteren wij toernooien waar we met zo veel mogelijk judoka’s heen gaan.  Op elk toernooi is een coach van Judo Academie Amsterdam aanwezig om je te begeleiden. Judo Academie Amsterdam biedt een aantal verschillende toernooipakketten aan waarvoor je je kunt inschrijven. Voor meer informatie over de toernooipakketten en over de gang van zaken bij een judowedstrijd klik op de volgende link:

TopJudo Amsterdam

Voor onze meest fanatieke wedstrijdjudoka’s tot twaalf jaar die het gehele wedstrijdprogramma van de club volgen, bieden we een wekelijkse extra wedstrijdtraining aan via Stichting TopJudo Amsterdam (TJA). Bij TJA trainen wedstrijdjudoka’s van verschillende clubs uit de hele stad.

Ben je ouder dan twaalf jaar en wil je actief blijven als wedstrijdjudoka, dan kun je je doorontwikkelen door je aan te sluiten bij de selectie van TopJudo Amsterdam. TJA biedt een volledig programma van trainingen, stages en toernooien om en maakt het mogelijk om (inter)nationale topprestaties neer te zetten. Judoka’s van TJA blijven wel gewoon lid van hun eigen judoclub. Judo Academie Amsterdam biedt voor de selectiejudoka’s vanaf twaalf jaar een extra trainingsavond aan op dinsdagavond, bestaande uit een wedstrijdspecifieke techniektraining gevolgd door een judospecifieke krachttraining.

De judoka’s van TopJudo Amsterdam.

Kosten

Alle wedstrijdjudoka’s vallen onder het contributietarief voor onbeperkt trainen. Wedstrijdjudoka’s betalen daarnaast nog een toeslag. Voor meer informatie zie het contributieoverzicht.