Het Dutch Open Espoir toernooi (de Open Nederlandse) in Eindhoven is het grootste jeugdtoernooi van Nederland. In het weekend van 9 en 10 januari 2016 kwamen ongeveer 1900 judoka’s de tatami op. Judo Academie Amsterdam was op meerdere fronten succesvol op dit prestigieuze toernooi.

Op de wedstrijdmat wisten Owen Dorlandt en Martijn Visser beslag te leggen op een felbegeerde medaille. Martijn kwam uit in de klasse -15 jaar / +66 kg. ’s Ochtends bij binnenkomst in de sporthal kondigde hij al aan die dag te gaan “shinen” en dat wist hij waar te maken ook met een aantal klinkende ippons. Alleen de Engelse Louis Liney was hem in de finale te sterk af: welverdiend zilver voor Martijn. Owen Dorlandt won zijn 3e medaille op een meetmoment in de categorie -18 jaar / -66 kg. Na goud in Den Haag en zilver in Hoofddorp nu brons in Espoir. Een fantastisch resultaat. De medailles op de meetmomenten bepalen welke judoka’s door de JBN geselecteerd worden voor Europese toernooien. In de klasse -15 jaar / -57 kg kwam Gina Vorzillo nog heel dicht bij een medaille. Zij verloor de strijd om brons en werd 5e.

martijnespoir  owenespoir
Links: Martijn met zijn zilveren plak. Rechts: Owen verslaat de Belg Rammant in de strijd om brons

Onze scheidsrechter Richard Gorissen kan ook terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Tijdens het Espoir toernooi mocht hij examen doen voor zijn 3A licentie. Met deze licentie mag Richard op nog meer grote en belangrijke wedstrijden (zoals de Espoir) arbitreren.

richard3a
Richard Gorissen (2e van links) met zijn 3A licentie, samen met de collega geslaagden uit Noord-Holland en Jenny Koster (midden), voorzitter van de scheidsrechterscommissie Noord-Holland.