Het afgelopen weekend stonden er maar liefst twee nationale kampioenschappen op het programma. Op zaterdag 7 maart het NK judo voor wedstrijdjudoka’s tot 15 jaar in Eindhoven en op zondag 8 maart het NK kata in Gilze. Op beiden NK’s is geweldig gepresteerd; zowel zaterdag als zondag ging JAA met zilver en brons naar huis! 

NK judo -15 jaar

Op de Noord-Hollandse kampioenschappen hadden 5 JAA’ers zich met een podiumplaats gekwalificeerd voor het NK -15 jaar, het hoogste podium voor judoka’s in deze leeftijdsklasse. Gina en Fien draaiden beiden een ijzersterk toernooi, waarin ze boven zichzelf uit wisten te stijgen. Beide dames onderscheidden zich op vechtlust en volharding in hun wedstrijdplan. Dik verdiend gingen de dames dan ook allebei met een prachtige NK medaille naar huis.

Ook Maximus Chicoma (-42 kg) en Stijn van Elk (-66 kg) wisten zich na een lange reeks wedstrijden bij de top-10 van Nederland te knokken met resp. een 9e en 7e plaats. Cathaleeya van Keulen (-44 kg) begon het toernooi sterk met een mooie overwinning maar moest daarna tweemaal verlies incasseren.

Voor Fien, Maximus en Stijn was dit een mooie afsluiter van hun -15 tijd, zij stappen volgend jaar over naar de klasse tot 18 jaar waar de tegenstanders weer een maatje groter zijn en er dus weer van onderaf zal moeten worden opgebouwd. Cathaleeya en Gina zijn tweedejaars in deze leeftijdsklasse en hebben volgend jaar dus opnieuw een kans om in Eindhoven om de medailles te strijden.

NK_Fien NK_Gina

NK kata

Na de successen op zaterdag in Eindhoven, zette het kata team deze “winning spirit” een dag later nog eens even voort. Op de NK kata won onze leraar Mark Lubbers zilver in de categorie Kodokan Goshin Jutsu samen met zijn partner Luc Lucas. Bij het Ju No Kata was er brons voor het duo Ruud van Zwieten / Koen Vermeule. Gefeliciteerd heren met dit geweldige resultaat!

katakampioenen

Glansrijk NK weekend