Alweer voor de vijfde keer zijn de wedstrijdjudoka’s op judokamp geweest. Het lustrumkamp vond plaats van 5 – 7 juni in Warnsveld en had dit jaar als thema “de vijf elementen”. Vijf elementen? Ja, namelijk vuur, water, aarde, lucht & … JUDO! Mede dankzij het fantastische weer hebben de judoka’s (en organisatie) er weer een onvergetelijk weekend op zitten.

judokamp2015

Nadat de judoka’s en hun chauffeurs zich door een warme avondspits hadden geworsteld, kon het feest waar de judoka’s al weken naar uitkeken op vrijdagavond dan toch eindelijk beginnen. Nadat iedereen een plekje in de slaapzalen gevonden had en zijn buikje rond had gegeten aan al het lekkers dat de judoka’s / ouders zelf hadden meegebracht, werd het kamp traditiegetrouw geopend door onze megafoonman Fons. De meegekomen ouders konden nog even meegenieten van de kampsfeer tijdens het avondeten en de eerste opdracht van dit jaar: het versieren van de shirts en het verzinnen van een eigen Haka om de andere teams flink mee te intimideren. De rest van de avond werd er gezongen en gedanst rond de karaoke van huis-DJ Frans en zoals het hoort op een goed kamp zou het die avond nog lang onrustig zijn…

Na het onbtijt aan de lange tafels begonnen we de zaterdag op sportieve wijze met een judotraining in de nabijgelegen sporthal De Kei. Terwijl de jongste judoka’s de auto’s instapten en wegreden naar de sporthal, mochten de ouderen hun hardloopschoenen onderbinden om dezelfde weg hardlopend af te leggen. Aangekomen in de Kei begonnen de jongste judoka’s met een training vol met rare bewegingen en judotechnieken om de tegenstander in de war te brengen. Nadat ook hardlopende groep bezweet gearriveerd waren bij de sporthal, was dit meteen een mooie gelegenheid om alle verrassingstechnieken uit te proberen. Nietsontziend stapten de pupillen op de grotere judoka’s af om hen uit te dagen voor een randori en de ene na de andere judoka uit onze -15 / -18 selectie ging genadeloos tegen de vlakte. Nadat de jonkies de mat hadden aangeveegd met deze zogenaamde toppers verlieten zij het strijdtoneel, zodat de oudere judoka’s na het likken van hun wonden ook nog even aan hun techniek konden schaven met wat verrassingstechnieken zoals een radslag midden in een judowedstrijd of een vliegende armklem.

11149477_695473010557070_8105313093970054855_n

De zaterdagmiddag konden de judoka’s afkoelen van de judotraining met een duik in het mooie buitenzwembad De Dennen in Vorden. De judoka’s konden zich flink uitleven in het water, terwijl op het basiskamp brandweerman José dit keer geen vuurtje bluste maar aanstak voor de grote BBQ van die avond. Er leek bijna geen eind te komen aan de hoeveelheid vlees die op de gril verdween, maar net zomin aan de honger van bepaalde judoka’s. José bleef dan ook stug doorgrillen, met name de zelfgemarineerde kip naar klassiek Chicoma Alfaro familierecept vond gretig aftrek. Maar daarmee zat het er nog niet op voor deze dag, voor jong en oud volgde nog een spannend avondprogramma. De jongsten mochten de bossen afstruinen op zoek naar dieren en letters bij de vossenjacht. De oudsten werden ook dit jaar weer gedropt in het pikkedonker en moesten zelf hun weg terugvinden naar het kamp, waarbij zij onderweg nog punten konden verdienen met het beantwoorden van vragen. Ook dit jaar is het Mark en Richard weer gelukt om in hun griezeloutfits de judoka’s de stuipen op de lijf te jagen.

Op zondag stond er nog een laatste spel op het programma. Vast kampgast Hein werd vermoord en het was aan onze detectives om de verdachten te ondervragen, waar zij aanwijzingen konden verdienen door het uitvoeren van opdrachten variërend van bellen blazen en boomstammen dragen tot het maken van een menselijke piramide. Zoals gebruikelijk geloofde niemand in de onschuld van meester Kai en ook Kevin werd flink verdacht, maar uiteindelijk bleek niemand minder dan Dario de dader te zijn! Nadat we van deze schrik bekomen waren was het tijd om de spullen te pakken en de ouders te verwelkomen die hun kroost weer kwamen ophalen. Wij hebben begrepen dat het op de terugweg erg rustig was op de achterbanken…

teamjudokamp
Team judokamp 2015. Niet op de foto: Sindia.

Hulde en dank gaat uit naar het team van ouders dat al vijf jaar lang de judokampen organiseert en daar ook dit jaar weer heel veel vrije uurtjes in heeft zitten. Belinda, Camilla, Drifa, Fons, Frans, Martine, Sindia, Ton, Jose ook dit jaar hebben jullie samen met trainers Mark & Kai en aspirant-kampleaders Dario, Kevin & Richard weer voor een fantastisch weekend gezorgd. De huidige organisatoren van het eerste uur hebben voor dit kamp aangegeven dat na vijf jaar wellicht de tijd gekomen is om het stokje door te geven, al hebben wij na afloop van dit kamp op de wandelgangen al berichten opgevangen dat er toch alweer stiekem gesproken wordt over judokamp 2016… Desalniettemin zijn wij op zoek naar enkele ouders van met name de jongere wedstrijdjudoka’s die de komende jaren zouden willen meehelpen met de organisatie van het judokamp. Wilt u het team komen versterken of heeft u hier vragen over neem dan contact op via activiteiten@judoacademieamsterdam.nl.

Naast de geheel belangeloze inzet ouders en trainers is het JAA Judokamp 2015 mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren, die wij vanaf deze plek ook heel hartelijk willen bedanken:

ah
Albert Heijn
Belgiëplein 107
Ron-Verboom
Ron Verboom Bakkerij
Ceintuurbaan 278
ah
Albert Heijn
J.P. Heijestraat 132

Tot slot nog enkele foto’s van het afgelopen weekend. Kijk voor meer foto’s op de Judo Academie Amsterdam Facebook Groep.

Jubileum Judokamp groot succes