Op zondag 12 april hebben we mogen genieten van inspirerende clinics door onze eigen oud-leerling Thierno Balde, die een kijkje in de keuken van een topjudoka gaf en zijn judogeheimen met ons deelde.

Thierno Balde is op 4-jarige leeftijd begonnen met judoën bij Judo Academie Amsterdam. In 2010 won hij brons op het NK -17 jaar, de eerste NK medaille in de geschiedenis van JAA. Om zich door te ontwikkelen als wedstrijdjudoka is Thierno daarna overgestapt naar het Haarlemse judobolwerk Kenamju, en niet zonder succes. Thierno heeft inmiddels al vele internationale prijzen op zak, met als hoogtepunt de tweede plaats op het Europees Kampioenschap voor junioren in 2014. Ook heeft hij al twee jaar op rij de European Cup van Coimbra (Portugal) op zijn naam geschreven.

In de eerste clinic voor de judoka’s tot 12 jaar maakte Thierno er samen met de leraren van JAA een echt judofeestje van. Thierno heeft al zijn favoriete technieken laten zien en uitgelegd, waarbij de kinderen vooral onder de indruk de kracht en de snelheid waarmee hij zijn oude meester Kai in de rondte wierp. Daarnaast heeft Thierno ook nog een aantal van zijn favoriete spierbaloefeningen laten zien die je altijd en overal kunt doen en waarmee je net zo sterk als Thierno kunt worden! Bij de clinic voor judoka’s vanaf 12 jaar ging Thierno nog meer de diepte in, met name op het gebied van kumi-kata (het pakkingsgevecht) en ook liet hij enkele technieken zien waarmee hij vorig jaar scoorde op de EK.

Met de clinics en dankzij extra bijdrages van enkele sponsoren plus een extra duit in de zak vanuit JAA is er een geweldig bedrag van 1065 euro opgehaald, wat geheel ten goede komt aan de kosten voor buitenlandse toernooien en trainingsstages van Thierno. Een speciale vermelding is hierbij op zijn plaats voor Saloua Benaali (11 jaar), die de deelname aan de clinic betaalde met een tientje uit haar eigen spaarpot en de 2,50 wisselgeld ook nog eens liet zitten !

Clinic Thierno groot succes